Na kratko vam predstavljamo delovanje slovenskega trga vrednostnih papirjev in osnovne vidike upravljanja z vašim finančnim premoženjem. Odgovorili bomo na vprašanja, kako je trg urejen, kdo ga nadzoruje, katera so načela varnega investiranja v vrednostne papirje, kakšne so vaše pravice in kje se skrivajo pasti.

Strmi padci vrednostnih papirjev, ki smo jim priča v zadnjem letu, nas silijo v ponoven razmislek o primerni naložbi finančnih sredstev. V to, da bomo poleg pričakovanega zaslužka upoštevali tudi in predvsem varnost naložb. Da si bomo zastavili jasne finančne cilje in upoštevali osnovna načela varnosti naložb, kot so razpršenost sredstev v različne naložbene oblike. Predvsem pa, da bomo v poplavi naložbenih ponudb lahko izbrali takšno, ki ustreza našim finančnim ciljem, in ne bomo nasedali lažnim obljubam o velikih zaslužkih.

Informacije so splošne narave in ne morejo nadomestiti strokovnega nasveta usposobljenih strokovnjakov ali predvideti vseh okolišoein, ki vplivajo na vaše osebne finančne odločitve. Prav tako vam zaradi omejenega obsega te publikacije ne moremo navesti vseh elementov, ki bi jih kot vlagatelji morali poznati. Kljub temu pa sem prepričan, da boste vsi, ki razmišljate o oplemenitenju svojega finančnega premoženja, na naslednjih straneh našli koristne informacije, ki vam bodo v pomoč in razmislek pred konkretno odločitvijo o finančni naložbi.

dr. Damjan Žugelj,
direktor ATVP

Vir: Agencija za trg vrednostnih papirjev
Za dodatna vprašanja o naših zavarovalniških produktih in ostalih storitvah nas pokličite na telefonsko številko:
041 636 295
Vaša vprašanja nam lahko posredujete tudi na naš naslov e-pošte
info@prelc.com

Za nujne primere: 041 636 295