Pri družinskem podjetju Jerica Prelc s.p. (www.prelc.com) (v nadaljevanju »ponudnik«) skrbimo za zasebnost naših strank in intresentov, ki nam, zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji, posredujejo svoje podatke.


Kakšne podatke zbiramo?

Na strani Prelc.com (Jerica Prelc s.p.) zbiramo sledeče osebne podatke za potrebe obveščanje in direktnega trženja: ime in priimek ter naslov e-pošte. Za namene rezervacij terminov pri svetovalcu lahko uporabnik odda sledeče podatke: ime in priimek, naslov e-pošte in telefonsko številko. Za pripravo ponudbe za zavarovanje avtomobila potrebujemo od uporabnika podrobnejše osebne podatke in podatke o vozilu oz. morebitnem obstoječem zavarovanju, kot so: ime, priimek, telefonska številka, naslov e-pošte, naslov prebivališča, EMŠO, podatek o fizični/pravni osebi, št. zavarovalne police, ime zavarovalnice … Prelc.com ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Prelc.com lahko na uporabnikov računalnik shrani piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca do 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na Prelc.com.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta Prelc.com se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Prelc.com kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih spletne strani Prelc.com v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih podjetje Jerica Prelc s.p. do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Prelc.com nudi svojim uporabnikom. Za prijavo na e-novice Prelc.com zbira sledeče podatke: e-naslov ter ime in priimek.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Prelc.com (t.i. dvostopenjska ali opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Prelc.com se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Prelc.com pošilja preko spletne aplikacije MailChimp.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na Prelc.com posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Prelc.com.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu Prelc.com pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@prelc.com.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh Prelc.com ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Prelc.com varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Prelc.com pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Prelc.com za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Prelc.com jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

  • partnerskim družbam zaradi obdelave naročil strank, vezanih na posamezno partnersko družbo (družbe za upravljanje);
  • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-poštni marketing …);
  • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki);
  • vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta podjetja Jerica Prelc s.p. (www.prelc.com) se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Twitter, LinkedIn), ki se nahaja na spletni strani Prelc.com, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov Prelc.com na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Prelc.com. Klik na te gumbe/ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani www.prelc.com, ki so namenjene našim strankam. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim strankam in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Zbiranje podatkov

Na spletnih straneh www.prelc.com lahko z uporabo spletnih obrazcev zahtevate dodatne informacije ali pa z nami stopite v stik prek elektronske pošte. V teh primerih Vas posebej obvestimo, katere osebne podatke morate posredovati in katere posredujete po želji, kako bodo ti podatki uporabljeni in kako zahtevate odstranitev osebnih podatkov z naših seznamov.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od nagradnih iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Uporaba in razkritje osebnih podatkov

S tem, ko prek naših spletnih strani posredujete svoje osebne podatke, nas pooblaščate, da jih uporabimo za objavljene namene (e-novice, kontaktni obrazec, e-pošta). Zbranih podatkov ne bomo namenoma posredovali, prodali, predali treji osebi, ki bi podatke lahko uporabila v zle namene. Poleg tega lahko zbrane podatke uporabimo, razkrijemo in hranimo, kadar to nalagajo predpisi, kadar je to potrebno zaradi zaščite podatkov ter Vas in nas samih pred morebitnimi prevarami in drugimi zlorabami ter v zvezi z uveljavljanjem morebitnih pravnih zahtevkov in obveznosti.

V večini primerov posredovane osebne podatke uporablja podjetje Jerica Prelc s.p. (www.prelc.com) le za potrebe obveščanja svojih strank, predstavitev novosti in ponudbe izdelkov in storitev.

Spremembe te izjave

Izjavo o varstvu osebnih podatkov na spletnih straneh www.prelc.com občasno spreminjamo in dopolnjujemo, zato Vas vabimo, da jo preberete vsakokrat, ko nam posredujete svoje osebne podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je: Jerica Prelc s.p., Ljubljanska cesta 12/C, 1236 Trzin, Slovenija. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@prelc.com.

Zadnja sprememba: 29. 5. 2018