Negotovost se je na kapitalskih trgih v preteklih tednih močno povečala. Na eni strani smo imeli ameriške predsedniške volitve, ki jih mnogi ocenjujejo kot najpomembnejše v zadnjih desetletjih, in na drugi strani nov val okužb s koronavirusom, ki znova sili politične odločevalce k sprejemanju ukrepov za omejitev širjenja virusa, ki bo negativno vplival na gospodarsko okrevanje.

Medtem, ko ostajajo delniški trgi relativno robustni, se v večini medijev in na družbenih omrežjih izgublja občutek za realnost. Namesto trezne analize epidemioloških razmer je v družbi vse več znakov histerije, namesto objektivne presoje nujnih omejevalnih ukrepov prihajajo na dan teorije zarote.

Ali je pričakovati, da se bodo trgi tudi ob drugem valu epidemije odzvali podobno, da bo torej ob večjem ustavljanju javnega življenja več upadov? »Drugi val pandemije so udeleženci trga nekoliko pričakovali. Presenečenje je le intenzivnost drugega vala.

Ne dvomim, da bi lahko na večini tekmovanj za besedo leta 2020 v različnih jezikih sveta že danes razglasili zmagovalko. Covid-19, beseda s številko, s katero smo se podrobneje seznanili v letošnjem marcu in jo od takrat slišimo vsak dan. Doma, na delovnem mestu in v drugih sferah našega življenja.

Danes je pred vami ponudba, s katero si lahko omogočite v 7 dneh ali prej z napotnico vašega osebnega zdravnikaga priti do zdravnika specialista.

V juniju 2018 smo imeli na letni ravni 2,1-odstotno inflacijo (v istem mesecu prejšnjega leta 0,9-odstotno). Povprečna 12-mesečna rast je bila 1,4-odstotna (v istem mesecu prejšnjega leta 1,0-odstotna).

Stran 1 od 121 2 3 12

Za nujne primere: 041 636 295